Avanti-1

 

Inför deras 30 års jubileum lanserar Audio Physic en re-make av deras klassiska modell Avanti som har allt man kan begära av en modern högtalare. Den är liten, lättplacerad, snygg och låter alldeles underbart. Samtliga högtalarelement är nyproducerade av Wavecor enligt Manfred Diestertich idéer och specifikationer, och de tillverkas bara till Audio Physic. Vi träffade ingenjörerna på Wavecor och fick en inblick i hur nära samarbete de har med Manfred, och vilka krav han faktiskt ställer på dem. Resultatet av deras samarbete de senaste åren är några av de mest upplösta, snabba och jämna högtalare vi någonsin har hört. De förlorar inte dynamik i de högre frekvenserna men de skriker aldrig heller. Vilket bidrar till en engagerande musikupplevelse med mycket nerv och känslor. Audio Physic lever verkligen efter sin devis. ”No loss of fine detail”

Vi blev varmt omhändertagna av alla på företaget och hade en fantastisk middag med roligt sällskap från hela världen. Vi pratade länge om den utveckling Audio Physic haft de senaste åren. De har gått från att bygga högtalare som spelar stort, inbjudande med mycket artikulation och som varit lite åt det analytiska hållet. Nu är de i brist på bättre ord nästan brittiska i sin presentation. De är varma, spelglada och engagerande. Och allt utan att förlora sina ursprungliga kvaliteter. Vi förstår varför Nordost valde att använda Cardeas plus+ när de visade upp sitt flaggskepp Odin 2.

Nya Avanti är verkligen lovande. Manfred har lyckats få en liten, nätt och snygg högtalare att spela förvånade stort och dynamiskt. Tysk ingenjörskonst med ett väldigt stort och varmt hjärta.